Onze partners

Wij doen niet alles alleen! Onze werkwijze betekent dat we de juiste partner betrekken bij de vraagstukken die ons worden voorgelegd. Juist ons enorme netwerk maakt het mogelijk om jouw organisatie-uitdagingen passend op te lossen. Daarom werken we veelvuldig samen met vele trainers, coaches en sprekers. Alles om de vraagstukken die jij bij ons neerlegt op de juiste manier op te pakken.

Samen sterk
Transparant werken betekent dat je samen deelt in succes. We investeren in duurzame relaties met onze klanten en relaties. Met die formule zoeken we constant naar verbetering van onze producten en onze dienstverlening. Deze pagina geeft een inkijk in de organisaties waarmee wij samenwerken.

Kjenning & Wij
Open Inschrijvingen voor Woningcorporaties
Samen met Kjenning ontwikkelen we nieuwe Communicatietrainingen om Woningcorporaties optimaal te bedienen.
Sommige van onze trainingen verwijzen rechtsreeks naar de website van Kjenning. Juist deze wijze van samenwerken kenmerkt onze stijl in het opbouwen van duurzame relaties!

loesje samen

“Niet behaalde resultaten in het verleden, bieden volop mogelijkheden voor de toekomst.”

Onze Succesverhalen

Trainster Marija Bjelobrk laat je op een speelse, interactieve manier kennis maken met de basis van het Huurrecht en belangrijke jurisprudentie. De afwisseling in werkvormen houdt je alert en kennis blijft beter hangen. Door het bespreken van vraagstukken uit de dagelijkse praktijk, krijgen deelnemers de gelegenheid om kennis over huurrecht te toetsen.

Rita Schoen

Miranda (52) werkt bij een Corporatie. “Ik doe dit werk al meer dan 30 jaar en heb in mijn klantencontacten al zoveel meegemaakt in deze regio. Ik had dan ook het idee dat ik rustig & kalm reageerde als ik verwarde klanten sprak.
Na Johan zijn training realiseerde ik me dat ik juist te rustig was en veel eerder mijn grens moet duidelijk maken bij verwarde bewoners. Het helpt me nu heel erg dat ik snel een verschil kan maken in mijn gesprekstechnieken tussen bewoners die niet kunnen & bewoners die niet willen meewerken. Rakkers & Stakkers zijn nu voor mij passende & toepasbare begrippen”

Miranda

Leon (43) volgend het maatwerktraject Startend Leidinggevende in de zorg “ bij zijn werkgever. Leon vertelt” Ik heb geleerd om eerst te horen wat mijn team nodig heeft voordat ik hen overval met mijn ideeën. Juist ruimte vrijhouden voor inbreng van mijn teamleden heb ik nu een jaar later letterlijk vertaald. Ik ben minder in overleg en vaker beschikbaar voor mijn teamleden. Samenvattend: ik heb een andere manier mijn eigen ideeën in te brengen gevonden waar iedereen gelukkiger mee is.”

Leon

Binnen een korte periode zagen we onder onze vaste personeelsleden het langdurige ziekteverzuim oplopen van 0,8% naar 5,6%. Na een intensieve training bleek dat we allemaal op een hele andere manier onze gedetacheerden behandelen. Inmiddels hebben we het langdurige ziekteverzuim terug gebracht baar 2,3%. Ik had niet verwacht dat onze communicatievaardigheden zo een groot verschil zouden maken in de harde cijfers!”

Goran, Vestigingsmanager Uitzendbureau (43)

“ Een limerick als evaluatie schrijven. Wat een opdracht! Uiteindelijk beschrijft het de afgelopen drie trainingsdagen goed. Ik heb nooit geweten dat ik zoveel onbenut creatief potentieel in me heb! De sfeer op de afdeling is enorm verbeterd nu we weten hoe elkaar effectief aan te spreken met de Feedforward methode”

Jeannette, verpleegkundige (29) Ziekenhuis Flevoland

“Ik ben rood. Dat zeg ik tegenwoordig als ik mijn zin wil doordrijven in een overleg tegen bewoners actief in onze bewonersraad. Zelfs hen heb ik een  anekdote uit mijn DISC&IK training verteld waar we samen nu om kunnen lachen. Nooit gedacht dat ik op mijn leeftijd nog zoveel over mijzelf zou kunnen leren. ”

Harry, vastgoedbeheerder (52) Bedrijf

“Ik heb een andere manier van het betrekken van bewoners geleerd. Nu pak ik mijn werk anders aan. Ik weet nu hoe ik effectief weerstand kan managen. Vorige week heb ik een bos bloemen ontvangen van een bewoner. Mijn ruimte voor haar inbreng heeft haar zoveel rust gegeven, ze voelt zich echt gehoord”

Marianne, woonconsulent (37) Woningcorporatie in de Randstad