Over ons team

In 2015 is Opstaan & Opvallen gestart. Sindsdien krijgen we aanvragen uit ons netwerk om veranderingen te begeleiden, trainingen te verzorgen of te adviseren bij zelfsturing. We zijn gestart vanuit een passie voor trainen & veranderen. Al onze trainers hebben jarenlange werkervaring in diverse organisaties voordat ze zijn gestart als ondernemer & trainer/adviseur. Die combinatie van het hart bij de samenleving en commerciële vaardigheden zie je terug in al onze trainingen.

Door het bundelen van onze krachten is Opstaan & Opvallen groot geworden. We werken allemaal vanuit onze persoonlijke kwaliteiten en vullen elkaar uitstekend aan. We kijken juist naar jou, je organisatie, jouw leerbehoefte en helpen je bij het bewerkstelligen van de benodigde veranderingen om je werk sneller, effectiever en met meer plezier te doen. Geen verandermodellen of ingewikkelde theorieën die centraal staan. Juist jij staat bij ons op nummer 1.

Samen sterk

Alleen kun je veel. Samen kun je veel meer! Een slimme werkwijze waarbij we geen overbodige werkzaamheden en taken uitvoeren is wat ons bedrijf kenmerkt. Geen onnodige opsmuk. Afspraak is afspraak. En soms gaan dingen anders dan gepland. Dat is wat ons samen brengt.
Ons team voert alle werkzaamheden gezamenlijk uit en zet technologie en talenten slim in. Om die reden hebben we lage overhead kosten en schakelen we snel. Dit houdt de prijs laag en de kwaliteit hoog. Onze succesformule ligt in het maken van kleine stappen met direct rendement. Kennismaken?
Hieronder lees je alles over de mensen achter Opstaan & Opvallen.

Onze pluspunten

  • Wij focussen op de kleine verbeteringen met een groot resultaat
  • Wij helpen jou de veranderende organisatie mee te bewegen in nieuwe tijden
  • Wij helpen emoties kanaliseren naar bruikbare vaardigheden
  • Jij staat bij ons op nummer 1

“Denk je zelf niet in nieuw gedrag. Doe anders! Dan krijg je nieuwe gedachten! “

“It’s not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent. It’s the one that is most adaptable to change.
(C. Darwin)”

Onze Succesverhalen

Trainster Marija Bjelobrk laat je op een speelse, interactieve manier kennis maken met de basis van het Huurrecht en belangrijke jurisprudentie. De afwisseling in werkvormen houdt je alert en kennis blijft beter hangen. Door het bespreken van vraagstukken uit de dagelijkse praktijk, krijgen deelnemers de gelegenheid om kennis over huurrecht te toetsen.

Rita Schoen

Miranda (52) werkt bij een Corporatie. “Ik doe dit werk al meer dan 30 jaar en heb in mijn klantencontacten al zoveel meegemaakt in deze regio. Ik had dan ook het idee dat ik rustig & kalm reageerde als ik verwarde klanten sprak.
Na Johan zijn training realiseerde ik me dat ik juist te rustig was en veel eerder mijn grens moet duidelijk maken bij verwarde bewoners. Het helpt me nu heel erg dat ik snel een verschil kan maken in mijn gesprekstechnieken tussen bewoners die niet kunnen & bewoners die niet willen meewerken. Rakkers & Stakkers zijn nu voor mij passende & toepasbare begrippen”

Miranda

Leon (43) volgend het maatwerktraject Startend Leidinggevende in de zorg “ bij zijn werkgever. Leon vertelt” Ik heb geleerd om eerst te horen wat mijn team nodig heeft voordat ik hen overval met mijn ideeën. Juist ruimte vrijhouden voor inbreng van mijn teamleden heb ik nu een jaar later letterlijk vertaald. Ik ben minder in overleg en vaker beschikbaar voor mijn teamleden. Samenvattend: ik heb een andere manier mijn eigen ideeën in te brengen gevonden waar iedereen gelukkiger mee is.”

Leon

Binnen een korte periode zagen we onder onze vaste personeelsleden het langdurige ziekteverzuim oplopen van 0,8% naar 5,6%. Na een intensieve training bleek dat we allemaal op een hele andere manier onze gedetacheerden behandelen. Inmiddels hebben we het langdurige ziekteverzuim terug gebracht baar 2,3%. Ik had niet verwacht dat onze communicatievaardigheden zo een groot verschil zouden maken in de harde cijfers!”

Goran, Vestigingsmanager Uitzendbureau (43)

“ Een limerick als evaluatie schrijven. Wat een opdracht! Uiteindelijk beschrijft het de afgelopen drie trainingsdagen goed. Ik heb nooit geweten dat ik zoveel onbenut creatief potentieel in me heb! De sfeer op de afdeling is enorm verbeterd nu we weten hoe elkaar effectief aan te spreken met de Feedforward methode”

Jeannette, verpleegkundige (29) Ziekenhuis Flevoland

“Ik ben rood. Dat zeg ik tegenwoordig als ik mijn zin wil doordrijven in een overleg tegen bewoners actief in onze bewonersraad. Zelfs hen heb ik een  anekdote uit mijn DISC&IK training verteld waar we samen nu om kunnen lachen. Nooit gedacht dat ik op mijn leeftijd nog zoveel over mijzelf zou kunnen leren. ”

Harry, vastgoedbeheerder (52) Bedrijf

“Ik heb een andere manier van het betrekken van bewoners geleerd. Nu pak ik mijn werk anders aan. Ik weet nu hoe ik effectief weerstand kan managen. Vorige week heb ik een bos bloemen ontvangen van een bewoner. Mijn ruimte voor haar inbreng heeft haar zoveel rust gegeven, ze voelt zich echt gehoord”

Marianne, woonconsulent (37) Woningcorporatie in de Randstad