omgaan met agressie

Omgaan met agressie

Boze en schreeuwende cliënten. Nare opmerkingen, en moeilijke telefoontjes. Wij weten het zeker: je maakt het wekelijks mee. Wil je bewuster omgaan met de houding en het gedrag van je cliënten en/of patiënten? Wil je ontdekken wat jij kunt doen om tijdens een slecht-nieuwsgesprek agressieve signalen te herkennen en te de-escaleren? En ben je benieuwd naar de taal die jouw lichaam spreekt? Dan is deze training precies wat jij nodig hebt.

opvang en nazorg

Opvang & nazorg bij agressie

Een normale reactie op een abnormale gebeurtenis; wat ons betreft een passende manier om de stressreactie na een heftige gebeurtenis te omschrijven. Maar hoe ga je met zulke gevoelens om? Hoe help je een collega die een heftige gebeurtenis heeft meegemaakt? En: ben je in staat om PTSS-signalen op te vangen? Deze vaardigheden leer je in deze training.

onbegrepen gedrag

Omgaan met onbegrepen gedrag

Is onbegrepen gedrag verward gedrag? Eén ding is zeker: beide zorgen voor frustratie en gedoe in je klantencontacten. Maar die verschillende klanten zorgen ook júíst voor kleur - in je organisatie én bij je werkzaamheden. In deze training zoomen we in op verward en onbegrepen gedrag, en leer jij dit begrijpen. Maar vooral: je leert hoe jouw emoties invloed hebben op hoe je met dit gedrag omgaat. In deze maatwerktraining staan jouw uitdagingen & jouw praktijk centraal.

armoede

Armoede signaleren & herkennen

Bijna 1 miljoen mensen leven onder de laagste armoedegrens. En soms lijkt hun pad uitzichtloos. Dat zorgt voor frustratie - en bepaald gedrag. Gedrag wat bij jou iets losmaakt. Dus hoe reageer je daarop? In deze maatwerktraining leer je stilstaan bij het verhaal achter de mens, én de verhalen achter de voordeur. De persoon achter de zin 'ik kan deze factuur niet betalen' heeft namelijk vaak een verhaal waar je stijl van achterover slaat.

dealen met de dood

Dealen met de dood

We leven! Je denkt er liever niet over na - maar de dood is dus een logisch gevolg. In geen enkele sector komen zowel leven als dood zo dichtbij als in de zorg. In de coronaperiode kregen wij steeds vaker de vraag of we aandacht kunnen besteden aan rouwverwerking en verlies in de organisatie. Want wat als collega’s wegvallen? Hoe ga je daar als team mee om? En hoe voer je die moeilijke gesprekken? Die vaardigheden en inzichten leer je in deze training.

Trainingspakket op maat?

Wil je meerdere trainingen combineren, een training personaliseren voor een groep of heb je een andere vraag? We're all ears.