Breinprofielen

Wat is een breinprofiel?

Van nature heb je een aangeleerde voorkeur in hoe je brein samenwerkt op rationeel en emotioneel gebied. De stijl waarop je dit doet vormt een breinprofiel. Deze training noemen we daarom ook wel de weg naar binnen; het is een deep dive in je brein. Ingewikkeld? Zeker niet: het is serieuze wetenschap, maar dan makkelijk gemaakt. Na het maken van een assessment ontdekken we jouw persoonlijke breinprofiel, gebaseerd op drie elementen: focus, beslissingen en drijfveren.

Met het assessment kijken we naar wat jóúw unieke kracht is binnen een team van verschillende persoonlijkheden. En deze kracht leer je effectief in te zetten.

Wat kunnen we ermee?

Waarom ziet Julia dat deze klant een vraag heeft, terwijl Petra eraan voorbijgaat en aan de werkbonnen begint? Hoe kan het dat we zo verschillend in benadering zijn en tóch dezelfde functie bekleden? Zulke situaties kunnen zorgen voor botsingen, waardoor een team uiteindelijk minder goed samenwerkt. Of erger: vertrekkende medewerkers. Emoties zijn de basis van onze keuzes en beslissingen. En door deze te begrijpen, begrijpen we elkaar.

Deze training is daarom gebaseerd op emotionele intelligentie, en kijkt niet alleen naar jullie persoonlijke succesfactoren - maar ook naar het effectief inzetten ervan in je team. Het is een interactieve, speelse, maar vooral leuke manier om samen waardevolle inzichten te ontdekken, zodat je elkaar écht leert aanvullen en complementeren. Dat resulteert niet alleen in succesvolle samenwerkingen, maar ook in begrip, kennis & verbinding.

Het breinprofiel assessment

De routekaart van je brein

Voordat jij en je team deelnemen aan de dagtraining, krijgen jullie een assessment toegestuurd. En dat is niet zomaar een test. 10 jaar aan wetenschappelijk onderzoek, samengebracht in een gebruiksvriendelijk document van één pagina, dat al jouw verborgen talenten bevat (en de zichtbare). Met deze krachtige routekaart in handen leer je je emotionele en cognitieve data effectief en strategisch gebruiken. Dit assessment maak je individueel vanuit huis, en dat vormt het hart van jullie traject. De brug naar jullie uiteindelijke teamprofiel.

Breinprofielen en DISC

Nooit gehoord van breinprofielen? Dan heb je ongetwijfeld wel van DISC gehoord. De kleurentraining die duizenden teams gevolgd hebben én nog steeds volgen. DISC is een mooi middel om met elkaar in gesprek te gaan. En een DISC-training vormt een fantastische teamdag. Heb je recent een DISC-training gevolgd, en ben je nu op zoek naar de verdieping? Dát is een breinprofiel; het teamontwikkeltool, om tot gevestigde samenwerkingen te komen.

Zo ziet het eruit

Deze teamtraining ontketent de eindeloze mogelijkheden van EI. Een dag waarin we samen bouwen aan jullie gezamenlijke succes en persoonlijke groei. Dit gaan we doen:

  • Na je aanvraag plannen we een kennismaking in, waarin we (duh) kennismaken met jullie. En jullie met onze trainer, Soraya.
  • Vervolgens maak je het assessment; individueel en gewoon vanuit huis. Hieruit rolt een betekenisvol document met daarop jouw persoonlijke breinprofiel.

En dan is het tijd voor fun: de eendaagse teamtraining. Bij jullie op locatie, of op een door ons zorgvuldig geselecteerde plek*. Inspiratie genoeg, want er staat een tof programma klaar:

  • We starten met het bespreken van de persoonlijke breinprofielen, en horen de eventuele kwartjes vallen. We zoomen in op de talenten, zowel op individueel- als teamniveau.
  • Aan de hand van doordachte en speelse oefeningen kijken we naar het niveau van emotionele intelligentie binnen jullie team. Jullie leren jezelf én elkaar beter kennen. Oud 'pijn' maakt plaats voor begrip, groei en ontwikkeling.
  • In de middag focussen we ons op de teamkwaliteiten, en gaan we aan de slag met jullie authentieke teamprofiel: de blauwdruk van jullie talenten, en de basis voor jullie succes. Dat doen we met een interactieve oefening.
  • Aan het einde van de dag ga je met nieuwe energie, inzichten en teamdynamiek naar huis.

*Megainspirerend en inclusief heerlijke lunch

Soraya

Ontmoet de opvaller

Soraya verzorgt deze unieke training. Zij is de kern van het begin van emotionele intelligentie binnen ons team. Aan creativiteit heeft ze nooit gebrek, en ze is altijd op zoek naar verbinding. Hoe? Met haar gevoel als kompas voor betekenisvol handelen.

Na de training

Dan laten we jullie nog niet los. In de drie maanden die na de training volgen krijg je elke 2 weken een teamoefening per mail toegestuurd. Zodat jullie de vruchten blijven plukken. Uiteindelijk:

⇝ weet je precies hoe je team verdeeld is ten opzichte van EI
⇝ weet je je hoogste succesfactor impactvol in te zetten
⇝ ook ken je je uitdagingen, en weet je ermee om te gaan
⇝ werk je beter en effectiever samen
⇝ vind je een fijne flow, en doorgrond je elkaar
⇝ creëer je duurzame en vitale teams

Jullie routekaart uitstippelen?

Op zoek naar die waardevolle verdieping? Daar helpen we graag wij: als partners in emotioneel handelen met impact. Want wil je een gewoon team zijn, of een dream team? Waag de sprong, en pluk er samen de vruchten van. Vul vrijblijvend het onderstaande formulier in, en wij nemen contact met je op.

Aanvraagformulier

    Ik wil

    Ik ga akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens