Van artsen, verpleegkundigen en zorgmedewerkers horen we: "Ik heb voor mijn beroep gekozen om mensen beter te maken. Maar je ontkomt er niet aan dat óók de dood bij het leven hoort. Wat me de laatste tijd tegenvalt is dat ik steeds vaker niet de zorg, hulp en begeleiding kan bieden die nodig is. Op een overvolle IC is er niet altijd de tijd om aan te sluiten en tijd te nemen. Hoe pak ik die gesprekken aan?” Wanneer het afscheid nemen van een dierbare dichterbij komt, brengt dit emoties met zich mee. Bij zowel patiënten als hun omgeving. En ook bij jou als professional. Want hoe ga je daarmee om? Hoe laat je die emoties er voldoende zijn en manage je die van jou? Hoe zorg je dat betrokkenheid & empathie blijven bestaan naast professionele afstand?

Kleine plaatjes in de website

Wat kunnen we betekenen?

Dat hangt van het vraagstuk in jouw organisatie af. Zoek je een training op het gebied van gespreksvaardigheden? Dan is dealen met de dood de training waarin je leert om emotioneel intelligent te werken. Hoe? Door de grote emoties die gepaard gaan bij gesprekken rond de dood beter te managen, tijdig te herkennen en op een juiste manier te benoemen.

Je doorgaat de zeven fasen van rouw en leert hoe je een ander kunt helpen onverwachtse en zware situaties aan te kunnen. Je oefent met gesprekken, deelt wat je lastig vindt én leert oprecht verbinden met je gesprekspartner. Zonder teveel energie kwijt te zijn aan de emotie van een ander.

Dit ga je leren

  • Wat rouw voor effect op jou heeft
  • Welk effect rouw op het brein heeft
  • Hoe je de emtoies die gepaard gaan bij de dood van een patiënt of dierbare het beste kunt opvangen
  • Welke gesprekstechnieken je helpen bij The Circle of Life gesprekken
  • Hoe je anderen kunt helpen berusten in de omstandigheden
  • Welke hulp je effectief kunt bieden als het verdriet te groot lijkt om te dragen
de opbrengst

Voor wie?

We bieden deze training met name aan in ziekenhuizen, huisartsenpratijken en bij zorgorganisaties. Ook geschikt voor ouderenhuisvesters, aanbieders van verpleegzorg en zorghotels en vrijwilligersorganisaties die vrijwilligers leveren op het gebied van rouwbegeleiding. Inmiddels hebben we ook ervaring opgedaan bij woningcorporaties in beroepen die vaak te maken hebben met overleden bewoners in woningen en met aanbieders van commerciële diensten die na de dood van een erfgenaam een dossier afwikkelen.

Samenwerken & rouwverwerking

Werk je in een team waar recent één of meerdere collega’s weggevallen zijn? Dan weet je hoe impactvol deze gebeurtenissen zijn. We begeleiden teams in én bij hun werk in de fase van samenwerking na heftige incidenten. Meer weten? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.

Aanvraagformulier

    Ik wil

    Ik ga akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens