Waarom doe je niet wat ik zeg?

Je hebt het vast meegemaakt. Je bent in gesprek, maar het loopt niet helemaal lekker. Je wil zorgen voor ander gedrag bij je collega, klant of partner. Maar hoeveel argumenten en inhoud je ook geeft - om de ander te overtuigen van jouw mening - ze blijven doen wat ze altijd al deden.  Frusterend. Maar met je standaard gesprekstechnieken krijg je ze niet in beweging. Hoe dan wél? Daar gaan we bij stilstaan.

in gesprek

Wanneer is deze training voor jou?

Of het nou gaat om een collega, puber, klant of partner; wanneer jouw gebruikelijke aanpak niet werkt, is dit een teken dat je gesprekspartner iets anders van je nodig heeft. Ondanks het feit dat het hier gaat om slechts zo'n 20% van je gesprekken, kosten deze je wél verreweg de meeste energie.

Wil je minder frustratie ervaren, met minder hard werken méér resultaat behalen en daarmee de ander in beweging krijgen? Dan is deze training voor jou gemaakt.

Hoe ziet het eruit?

Tijdens deze eendaagse training leer je een methode toe te passen die ervoor zorgt dat de kans dat je de ander in beweging krijgt vele malen groter is. We zoomen in op de verschillen tussen een motiverend en een niet-motiverend gesprek. Daarbij doen we een oefening waarin je ervaart en signaleert wat je standaard aanpak is als de ander niet meebeweegt. Zo ontdek je een methode die wél werkt. Om deze methode succesvol in een gesprek toe te passen, vraagt het ook iets van jou. Daarom kijken we ook naar jouw eigen gedrag. Dit alles mondt uit in een stappenplan. En dit stappenplan leer je direct toe te passen samen met een acteur.

Wat ga je leren?

 • Je kent het verschil tussen een motiverend en niet-motiverend gesprek
 • Je weet waar motivatie uit is opgebouwd
 • Je leer effectieve gesprekken voeren, die de ander in beweging zetten
 • Je ervaart minder frustratie en hebt meer energie
 • Je werkt efficiënter
 • Je schakelt resultaatgericht in conflictsituaties
 • Je toont optimaal begrip voor de ander en sluit daarmee aan
 • Je geeft ruimte en daarmee eigenaarschap
de opbrengst
Informatie

Altijd maatwerk

Standaard bestaat deze training uit één dag. Bij iedere organisatie geldt maatwerk. In het voortraject bespreken we de wensen en behoeften - en wij sluiten daarop aan.

Woningcorporatie?

Werk je bij een woningcorporatie en wil je deze training met je team volgen? Wij verzorgen deze training speciaal voor woningcorporaties exclusief via Kjenning.

Zet de ander in beweging

Wil jij ook motiverende gespreksvoering leren toepassen voor écht resultaat? Meld je dan aan voor deze training via het onderstaande formulier.

Aanvraagformulier

  Ik wil

  Ik ga akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens