Ook op het werk zijn ze niet te voorkomen: schokkende, shokkerende gebeurtenissen. En deze gebeurtenissen kunnen enorm variëren: van (het aanhoren van verhalen over) ernstig seksueel geweld, het meemaken van een ernstig ongeval op een werkplek tot het bedreigd worden door een agressieve klant. Ze maken heel wat emoties los, en triggeren. Ondanks dat de meeste gebeurtenissen geen PTSS tot gevolg hebben, is een goede opvang na een dergelijk incident het beste vangnet wat je collega kan gebruiken. Want door de stressreacties op tijd te signaleren, kun je ernstigere klachten - en langdurige uitval - voorkomen.

vitaal

Herstellen en bevoorderen van veerkracht

Eerder zeiden we het al: de meeste mensen verwerken een schokkende gebeurtenis op eigen kracht. Dit vermogen wordt veerkracht genoemd. Er zijn verschillende factoren die onze veerkracht beïnvloeden en daarmee een gezonde verwerking kunnen bevorderen óf verstoren. Goede opvang speelt daarbij een essentiële rol. Als collega kun je meerdere dingen doen om die veerkracht te vergroten. Dat is waar we in deze training bij stil staan.

Kom jij of komen je collega's in stressvolle situaties terecht op het werk? Dan is deze training geschikt voor je.

Na deze training weet jij:

➙ De kenmerken van een psychotrauma

➙ Hoe normale verwerking verloopt en welke fases dit volgt

➙ Wie extra risico loopt op gestagneerde of verstoorde verwerking

➙ Kun je een collega/medewerker bij verstoorde verwerking doorverwijzen

➙ Kun je signaleren wanneer sprake is van een verstoorde verwerking

➙ Kun je een effectief opvanggesprek voeren

Informatie

De praktische kant

Deze training is opgebouwd uit één trainingsdag (op locatie óf online) en een persoonlijke intake vooraf. Tijdens deze persoonlijke intake krijg je de mogelijkheid om je eigen situaties in te brengen en voor te leggen aan onze trainer. Dit intakegesprek is online, persoonlijk en duurt 1 uur. Met de situaties die je inbrengt ga je aan de slag tijdens de trainingsdag.

De training vindt plaats in groepsverband - in je eigen team of met uiteenlopende deelnemers.

Collega's effectief opvangen

Wil jij je collega's helpen hun veerkracht te vergroten? Het luisterende oor zijn voor de bijzondere verhalen - en het veilige vangnet? Vraag dan meer informatie aan over deze training via het onderstaande aanvraagformulier.

Aanvraagformulier

    Ik wil

    Ik ga akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens