Ontmoet de opvallers

Nieuwsgierig naar meer? Klik op onze foto voor extra weetjes ⇣

X

Wat trekt jou aan in de missie van een organisatie, Johan?

Voor Johan is deze vraag net andersom gesteld. Want voor hem zijn mensen niet verbonden met organisaties, maar met mensen. Unieke, eigenaardige mensen. En juist die verschillende aanpakken en talenten maken een sterk team. Johan zijn zielsmissie is om iets toe te kunnen voegen. En dat is precies wat hij doet binnen Opstaan & Opvallen.

Aan levenservaring geen gebrek

En daardoor kenner van de andere kant. Meester in voor zichzelf en zijn gezin kiezen, en anderen helpen om precies hetzelfde te doen. Want als je keuzes durft te maken, gun je jezelf zielsgeluk. Dan bevrijd je jezelf uit het keurslijf van je eigen ego, die stem in je hoofd die je tegenhoudt als je wil doen wat diep in je hart zit.

Want wat gebeurt er, als je niet kiest?

Als je iets wil bereiken maar die keus niet durft te maken, hoe kijk je hier dan 10 jaar later op terug? Soms focussen we ons te veel op de beren op de weg. Zien we alleen de risico’s, en vergeten we het pad naar die beste versie van onszelf. De kunst is om die beren in perspectief te zien, en te voorkomen dat ze blijvend je pad blokkeren. Te luisteren naar je onderbuikgevoel. Emotie en ratio combineren. En dat is precies waar Johan je bij helpt.

X

Waar de wereld van emotionele intelligentie voor ons begon

Moeder van 2, ondernemer, gevoelsmens in hart en nieren, en vooral klaar met oppervlakkigheid. Soraya was de kern van het begin van emotionele intelligentie binnen ons team. Want toen ze ontdekte dat haar onderbuikgevoel meer was dan alleen een onschuldige onderhuidse emotie, wist ze het: hiermee kon ze haar visie laten leven. We doen namelijk dingen onbewust vanuit ons gevoel. En hóé tof zou het zijn als we dit weer bewust zouden kunnen?

Aan levenservaring geen gebrek

Soraya heeft zichzelf ondergedompeld in kennis en leerde alles wat er te leren viel over leiden met gevoel en emotie. En die kennis deelt ze met jou. Want kennis over jezelf is het meest waardevolle stukje inzicht. Soraya gaat voorbij de oppervlakkigheid, diep in je kern. En met haar breinprofielen brengt ze het felbegeerde goud van je emoties binnen handbereik.

Haar grootste eyeopener?

Het afgaan op haar eigen gevoel, zelfs wanneer haar omgeving haar beslissingen een tikkeltje risicovol vindt. Want haar gevoel zal ze nooit negeren. Het heeft haar uit haar comfortzone gehaald, en de deur geopend naar een nieuw pad. Een pad waarin ze met daadkracht deelt wat in haar hart zit, en betekenisvol werkt aan een wereld waarin ons gevoel het kompas van ons handelen mag zijn.

X

Meer van Andrea zien?

Andrea is zelfstandig ondernemer en heeft wellicht ook voor jouw klus tijd. Meer van haar werk zien? Kijk dan op haar website.

X

Keuzes maken? Daar weet Marjorie wel wat van

Want ze sprong in het diepe. Ging van een vaste baan naar pionier in eigen leven. Het liep misschien anders dan verwacht, maar nog beter dan gehoopt. Inmiddels is Marjorie meester in loslaten, en ontdekt ze waar zíj́ energie van krijgt.

Overtuigingen overwinnen

Tegenwoordig heeft ze de regie in eigen hand, maar daar ging wel een proces aan vooraf. Ze maakte overuren bij haar werkgever, en het duurde lang voordat ze inzag dat dit niet goed was. Ze moest diepgewortelde overtuigingen loslaten. Maar toen dat loslaten lukte, ging een wereld aan mogelijkheden open. Ze ging voor haar droom als zelfstandige en werd onderdeel van Opstaan & Opvallen. Vandaag is ze trainer en adviseur, omarmt ze haar gevoel en kijkt ze naar de toekomst met haar eigen visie.

X

Van circus naar verbinding

Jongleren laat ze liever aan de professionals over, want bij de jeugdcircus kwam ze erachter dat een leven vol kunstjes niet voor haar gemaakt was. Daarom ging ze naar het theaterschool, en rolde vervolgens de acteursschool in. Eigenlijk wilde ze journalist worden, maar dat acteren ging haar best goed af (al zeggen we het zelf). Na de opleiding ging Malu als trainersacteur aan de slag. En dit doet ze inmiddels al 15 jaar.

Maar ze wilde meer. Want acteren alleen was voor Malu niet genoeg. Haar honger naar verbinding en fascinatie voor de mens bracht haar 8 jaar geleden bij de trainersopleiding. Tegenwoordig is ze trainer én acteur, en ontdekt ze iedere dag de prachtigste verhalen die achter mensen schuilgaan.

Benoemen wat er is

Malu benoemt altijd wat er is. Zowel in haar privéleven als in haar trainingen - want iedereen voelt het. Je hoeft je niet groot te houden, of je emotie te onderdrukken. Juist door dat diepste van jezelf te laten zien creëer je begrip. We hebben het er altijd over: die diepere laag in communicatie. De emotie. Het stukje goud waarmee we verbinding maken. En als we dat stukje leren gebruiken en uitspreken, reiken we tot bergtoppen die we nooit dachten te kunnen beklimmen. En daar helpt Malu maar al te graag bij.

Johan - over ons

Dit is wat ons drijft

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Ieder mens zijn uitdaging. En iedere organisatie zijn veranderopgave of veiligheidsuitdagingen. Daarbij? We vinden heel snel iets van elkaar of de ander. Oordelen snel. O&O’ers hebben het ultieme doel om de connectie met jezelf - en zo ook de connectie met anderen - te verbeteren.

Want als het goed gaat met jou, dan gaat het ook goed met mij. Zo creëren we ruimte & lucht om de wereld een stukje mooier te maken. Wij geloven erin: tijd en aandacht voor elkaar maken ingewikkelde vraagstukken minder ingewikkeld. Door compassie, empathie én het geloof dat mensen in essentie goed zijn te combineren, willen we ruimte en tijd creëren om het denken, voelen en doen op één lijn te krijgen.

Hoe doen we dat?

Met passie & plezier natuurlijk. Maar ook met vakkundige kennis en een berg aan ervaring. Hier zet je ons voor in:

In een groep, individueel, met je team. Alles is mogelijk.

Congressen & kennissessies

Voor kennis én inspiratie.

Netwerkbijeenkomsten

Netwerken, maar dan nét anders.

(Team)coaching

Als jouw gidsen langs de zijlijn.

Organisatieontwikkeling

Voor verbinding en zicht op de toekomst.

Advies & consultancy

Met verfrissende ideeën, unieke blikken en deskundigheid.

En de kleurtjes voorbij.

Faciliteren

En ontketenen van kracht die al aanwezig is.

Ons doel is om het denken, voelen én doen van mensen, groepen, teams en organisaties met elkaar in lijn te brengen. Want wat als het echt lukt om onze mate van voldoening en eigenaarschap te vergroten? Wat gebeurt er dan in de wereld?

Ons team & onze sfeer. Vol humor, liefde, ratio én emotie!

Oud jasje, dezelfde mensen

Onze allereerste marketingvideo - met een andere uitstraling, maar dezelfde mensen. Precies zoals we zijn & zoals we doen. En dit filmpje willen we je niet onthouden. Bloedeerlijk, weet je nog? Enjoy!

Kopje koffie?

Die staat al klaar. We maken graag kennis met je. Benieuwd naar ons? Wij naar jou!